Redactioneel

200905 rva Altior18Op zaterdag 5 september hadden korfbalvereniging Altior en de Coop een gezamenlijke activiteit georganiseerd. Deze co-operatieve opzet is ontstaan, mede omdat Altior het vorige seizoen plots moest afbreken en de Coop na een verbouwing weer open was gegaan.


De dag was onder andere bedoeld om meer mensen kennis laten maken met korfbal. Ook konden kinderen prijsschieten op de multikorf en was er een springkussen op de parkeerplaats bij de Coop.

Bij de parkeerplaats was een kraampje neergezet, waar appelflappen werden verkocht waarvan de winst ten gunste van Altior kwam.
De appelflappen waren € 1,- per stuk of 6 stuks voor € 5,-. ’s Middags galmde ook: ’Twaalf stuks voor een tientje!’ over de parkeerplaats, in de hoop dat er extra zou worden verkocht.
De verkoop ging zo goed, dat de appelflappen rond het middaguur waren uitverkocht en dat men daarna overstapte naar de verkoop van kersenflappen.

Ook werd de opbrengst van de statiegeldactie van april, mei en juni door de Coop bekend gemaakt. Maar liefst iets meer dan € 970,- is met deze actie ten goede gekomen voor de jeugd van Altior.
Het totale bedrag van de statiegeldactie en de opbrengst van de verkoop van de appelflappen en kersenflappen zal goed worden gespendeerd voor vervanging van korfbalmateriaal.

Meer foto's.

‘Het bedrag is ver boven verwachting’, aldus D’n Dort die in het bijzijn van jeugdige Altior leden, het bedrag namens de vereniging in ontvangst nam. ‘Aan iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd: Een enorm dank je wel. We hebben het met zijn allen gedaan.’

Tekst: Anja van Aarle

Foto's: Rien van Aarle

Plaats reactie