Redactioneel

20200718 PK tocht met fluisterboot 14 VIERKANT 14Een warme en zonnige dag is een ideaal moment om een tocht met de fluisterboot “Watervlucht” te nemen. En dat geluk hadden we ook deze middag. Jammer dat er vanwege de Corona-crisis zo weinig mensen mee kunnen. Maar desondanks werd er al weer vanaf 1 juli gevaren.

 

Op de boot is altijd een schipper en begeleider aanwezig. De begeleider, in dit geval Jan Dortmans, fungeerde als gids. Hij vertelde veel over de geschiedenis en de natuur van dit gebied. Zo is de bever hier volop aanwezig. Dat kun je zien aan de oevers, waar hij toegangen in heeft gemaakt. Ook aan de bomen zie je zijn sporen. Zo is een boom, een wilg, rondom aangevreten door de bever.Ook zie je er de reiger en de fuut, terwijl tegenwoordig ook de dotterbloem en het pijlkruid weer te zien zijn. En als je geluk hebt kun je er ook de ijsvogel zien.

Klik hier voor foto's.

Het is soms wel even oppassen, want er zijn twee betonbruggen, die erg laag zijn. Bij hoog water kan het zelfs voor de boot problemen geven. Maar het andere is ook mogelijk, want vorig jaar kon de boot, vanwege de droogte, enkele maanden niet varen.

Je kunt zowel vanaf de Kilsdonkse molen als vanaf de stuw bij het kasteel vertrekken. De tocht duurt ongeveer een uur.

Voor boekingen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-45762839.

www.kilsdonksemolen.nl

 

Tekst en foto’s : Peter Kriele

Plaats reactie