Redactioneel

20200512 PK Dag v.d. Zorg op Laverhof 1Vanaf woensdag 6 mei geldt er een nieuwe bezoekregeling op Laverhof in Heeswijk-Dinther. Hierover is al eerder bericht op onze site.
Vandaag is echter de Dag van de zorg of ook wel de verpleging genoemd. De 12e mei wordt ieder jaar op alle zorginstellingen gevierd.


Deze dag herinnert aan Florence Nightingale, die precies 200 jaar geleden is geboren. Zij is de ‘Lady with the lamp’, die uitgroeide tot het boegbeeld van de verpleegkunde.
Vandaar dat ook Laverhof actie ondernam om alle zorgmedewerkers even in nhet zonnetje te zetten.
Sanne Kivits, één van de drie teammanagers van Laverhof, vertelde dat vanmorgen vanaf half zeven iedere zorgmedewerker – door de drie teammanagers en de directeur Annemiek van de Rijdt van Laverhof  – buiten bij een kraam ontvangen werd. Zij werden bedankt voor hun geweldige inzet en kregen allen een thermosfles cadeau.
Ook de Stichting Vrienden van Cunera/de Bongerd vond dat ze in deze tijd van de Corona-crisis wat extra’s mocht doen en bedacht de medewerkers ook met een cadeau.
Daarnaast werden de medewerkers van de thuiszorg bedacht. Zij kregen van de Etos een attentie, welke ze van 11.00– 13.00 bij de kraam voor Laverhof konden ophalen. De klanten van de Etos hadden die attentie, naast hun eigen inkopen kunnen aanschaffen. Daarnaast werd die attentie nog door de Etos zelf aangevuld.  Meer foto's.

De vele vrijwilligers, bijna 300, krijgen op een later tijdstip ook een attentie. Zij konden en kunnen helaas nog niet tijdens deze Coronacrisis de nodige ondersteuning bieden.

Tekst en fotografie Peter Kriele

 

Plaats reactie