Redactioneel

200310 rva wandel14Dinsdag 10 maart om 10.00 startte een nieuw wandelinitiatief in Heeswijk-Dinther.
Samen met Fysiomaatwerk en wandelvereniging OLAT (Olland Lange Afstand Tippelaars) is het de bedoeling, om een nieuwe wandelgroep te starten.

Het is de bedoeling dat de routebouwers van OLAT (met meer dan 1.000 leden) een korte tocht van gemiddeld 5 Km en een langere route van 10 a 11 Km uitzetten op 3 locaties.

De komende 9 weken (tot en met mei) is er elke week een andere wandeling. De startlocatie is elke 3 weken vanaf hetzelfde punt. Deze week is men begonnen bij de Looz Corswarem Hoeve in Heeswijk, de volgende week start men om 10.00 uur vanaf de Alpacafarm, Leeghandseweg 12 (tussen Loosbroek en Vorstenbosch) en de 3e week om 10.00 uur vanaf de Kilsdonkse Molen in Dinther.

Meer foto's.

Deze week was de eerste kennismaking tussen de initiatiefgroep Natuur(lijk) wandelen (Marcel Heijmans, Helma van Heesch en Christ van den Boogaard) en de 16 belangstellenden, die ondanks het slechte weer, toch waren komen opdagen. Na de kennismaking besloot de groep gezamenlijk te vertrekken vanaf de Hoeve en na een tocht van iets meer dan 3 Km (langs De Leijgraaf, Dreef, Kersouwe) besloot de groep zich te splitsen.

Van de 16 personen die meeliepen, waren er 10 wandelaars die besloten om de korte route uit te lopen. De andere 6 wandelaars draaiden af en vervolgden de langere route om uiteindelijk in totaal 11 Km te wandelen. Na een uur wandelen kwam de eerste groep terug op de Hoeve en werd er gretig gebruik gemaakt van het koffie/thee-aanbod. Om 12.15 uur kwam ook de tweede groep terug bij de Hoeve en was deze groep flink uitgewaaid.

Er kunnen zich nog steeds nieuwe wandelaars aanmelden bij Natuur(lijk) wandelen en dan krijgt men elke week de nieuwe route toegestuurd via de mail. Het e-mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (onder vermelding: wandeltocht). Om het laagdrempelig te houden worden aan de wandeldeelname geen kosten in rekening gebracht. Men kan vooraf en na afloop een kop koffie/thee consumeren, dit valt wel onder eigen kosten.

Beste wandelaars,

Ongetwijfeld hebben jullie ook de vergaande maatregelen gehoord die zijn afgekondigd in verband met het coronavirus. 

Om die reden lijkt het gepast om deze gezamenlijke wandelingen met koffie na afloop, voor de komende weken op te schorten. 

Tot en met 6 april zal er niet gezamenlijk worden gewandeld.

Wandelingen iedere dinsdagmorgen v.a. 7 april. Starttijd 10.00 uur.

Startlocaties met data:

Alpacafarm: 07-4: 28-4; 19-5; 09-6; 30-6

Kilsdonkse molen: 14-4; 05-5; 26-5; 16-6; 07-7

Looz Corswarem Hoeve: 21-4; 12-5; 02-6; 23-6

Tekst en foto's: Rien van Aarle

 

 

Plaats reactie