Redactioneel

200308 rva klassiek10Op zondag 8 maart was er van 15.00 – 16.00 uur een “Uurtje Klassiek” in de interne huiskapel van zorginstelling Laverhof. Anne-Mieke Post-Smetsers (sopraan) en Monique van de Ven (piano) zijn beiden klassiek geschoold.

Anne-Mieke via tal van gerenommeerde zangpedagogen, Monique aan het Utrechts Conservatorium. In de omgeving zijn zij geliefde musici, Anne-Mieke vanwege haar concerten op tal van lokale podia, Monique vanwege haar werk en pianospel voor het Uurtje Klassiek, de concertserie van Laverhof die afgelopen zondag haar 79e editie inging.

Klik hier voor foto's.

De gezamenlijke concerten van Anne-Mieke en Monique worden zeer gewaardeerd. Elk stuk is muzikaal van hoge kwaliteit én spreekt iedereen direct aan. Tussen de stukken bestaan grote emotionele contrasten. zo waant u zich zowel in de hemel (Quilter), als terug in uw jeugd (Friday Afternoons van Britten) als in een Victoriaanse danszaal (Grande Valse Brillante van Chopin voor solo piano). Dit solostuk werd met open vleugel en uit het blote hoofd door Monique ten gehore gebracht en de meeste toehoorders zaten verrukt mee te wiegen op de gespeelde noten.

Vele bewoners en toehoorders genoten daarnaast van het Ave Maria van Cacini en het Ave Maria van Mozart, ondanks dat er 200 jaar tussen beide stukken zat, werden de verschillende intenties van de aria’s vol “opgezogen” door het publiek.

Vele Laverhof-bewoners hadden de tijd van hun leven en zaten regelmatig mee te neuriën of mee te zingen of te genieten van de gespeelde stukken en de zangstem van Anne-Mieke.

Het uurtje klassiek was in een mum van tijd voorbij en na afloop keerden de bewoners voldaan terug naar hun eigen afdeling voor een kopje koffie/thee met koekje.

Tekst en foto's: Rien van Aarle

Plaats reactie