Redactioneel

191214 rva FluitketelSchuiven 20Bij de opening van Laverhof on Ice is de wens uitgesproken dat het licht van dit evenement op iedereen zou kunnen stralen. Dit, omdat het een (licht)punt is om mensen bij elkaar te brengen.
Ook werd er gezegd dat in ons mooie dorp van alles kan en mag, waardoor de ijsbaan niet alleen een wens is gebleven, maar ook verdere vorm heeft gekregen.

De organisatie wil graag mensen samen brengen zodat ze lang en gelukkig in Heeswijk-Dinther blijven wonen.

De realisatie van de ijsbaan en deze ook tot en met 22 december open houden, is tot stand gekomen door heel veel vrijwilligers. Tijdens de toespraak is met regelmaat een ‘Dank je wel’ gezegd, maar is ook ‘Trots’ genoemd.
De baan is voor iedereen toegankelijk en door het gevarieerde programma is er voor iedereen wat te doen.

Kampioenschappen Fluitketelschuiven.
Wat moet je je hierbij voorstellen? Een wedstrijdje ‘curling’ op het ijs, maar dan met fluitketels die je met de juiste snelheid op de juiste plek moet krijgen. Het biedt veel gezelligheid op een sportieve manier.
Een groot aantal teams neemt hieraan deel.  De kampioenschappen gaan door tot en met 22 december. Wie komt de teams aanmoedigen? En welk team gaat er met de felbegeerde prijs naar huis?

Meer foto's.

Op zaterdag 14 december was het ‘Bijzonder schaatsen’. Hier werd voor mensen met een beperking (jong en oud) ruimte geboden om, eventueel samen met ouders en begeleiders, te genieten.

Tot en met 22 december is er elke dag wel iets te doen. Voor jong en oud. Kom kijken en kom kletsen en voor de dappersten, doe je schaatsen aan en geniet van deze mooie kans.

Tekst: Anja van Aarle
Foto's: Rien van Aarle

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen