Redactioneel

191201 em Abt generaal Quadrupel 26Een bijzonder bier werd vandaag met trots gepresenteerd! Het in 2018 gebrouwen Abt-generaal Quadrupel heeft een jaar lang in houten vaten mogen rijpen waarin voorheen whiskey en rum heeft gezeten, waardoor het een magische smaak heeft gekregen, zoals op de fles staat vermeld.

Klokslag 12 uur kwamen paard en wagen door de abdijpoort gereden, met als lading de lege vaten. De inhoud daarvan is immers gebotteld en zal vandaag uitgegeven worden aan de 1000 belangstellenden die hun bestelde bier vandaag op komen halen.

Klik hier voor foto's.

Een feestelijke dag die geopend werd door Henry van Boxmeer die de eerste fles overhandigde aan abt Denis Hendrickx. Constant Keinemans probeerde daarna de fles te sabreren d.w.z. hij probeerde de fles open te slaan met een sabel. Dat bleek een hele uitdaging, de flessenopener kwam er uiteindelijk aan te pas. Samen met wethouder van Moorselaar mocht dit drietal de special-edition proeven.

Na afloop van het officiële gedeelte was er gelegenheid om het bier op te halen, zich in te schrijven voor de special-edition van 2020 en de andere Abdijbieren te nuttigen bij de vele haardvuurtjes. Ook waren er optredens van koren, waren er vele regionale producten verkrijgbaar en konden mensen zich inschrijven voor een masterclass bierproeven van Constant Keinemans. Een gezellige middag die afgesloten werd met de vespers in de Abdij.

Tekst en foto's: Esther Mollema

Plaats reactie