Redactioneel

191201 em Sint in bedstee 03Toch wel gespannen schuifelen de aanwezige kinderen met hun ouders de stal van de Meierijsche museumboerderij in. Daar krijgen ze de kans om Ozosnel, het nieuwe paard van Sinterklaas even te aaien.

Vanuit de stal ruiken we het haardvuurtje in d’n herd al. Wat een sfeertje hangt daar! Logisch dat Sinterklaas dit weekend de Museumboerderij als overnachtingsplek heeft uitgekozen. Sint en zijn pieten hebben vast veel schoenen gevuld de afgelopen nacht. Ze slapen nog! De kinderen mogen Sint wakker maken en Sinterklaas komt graag voor de kinderen uit bed. Hij schiet zijn oranje klompsloffen aan. Samen met de kinderen doet Sint zijn ochtendgymnastiek, dat valt niet mee voor een man op leeftijd. Een beetje hulp bij het aankleden is dan ook wel erg fijn. De kinderen mogen hem helpen bij het goed opzetten van zijn mijter, zodat hij niet achterstevoren op het hoofd van Sint komt te staan. Dat blijkt toch best een ingewikkelde klus! Na zijn ochtendritueel neemt Sinterklaas afscheid van de kinderen.

Klik hier voor foto's.

In de pietenschool kunnen de kinderen nog een pietendiploma halen door allerlei leuke opdrachten te doen, terwijl de geur van pannenkoeken je tegemoet komt. Ook aan de inwendige mens is gedacht op deze heerlijke Sinterklaasochtend!

Tekst en foto's: Esther Mollema

Plaats reactie