Redactioneel

191123 EM SintopKasteel 32Wie is er nu niet nieuwsgierig naar waar Sinterklaas logeert als hij in Nederland is? Op 23 en 24 november is er die gelegenheid, want Sinterklaas logeert op kasteel Heeswijk! Op de facebook-pagina “Sint op het kasteel”, werd er de afgelopen dagen al een tipje van de sluier opgelicht. De pieten Blog en Vlog postten er al allerlei berichtjes.


Op 23 november is het een gezellige drukte bij de kasteelpoort waar je adellijk wordt ontvangen door de oudste bewoner van het kasteel. Hij weet niet of hij nu net wat ouder of wat jonger is dan Sinterklaas, maar veel scheelt het in ieder geval niet, denkt hij.

Op het plein bij het poortgebouw kunnen kinderen allerlei leuke pietenspelletjes doen, totdat zij ontvangen worden door de disco-piet en al swingend hun bezoek in het kasteel starten. Zwervend door de kelders, over wenteltrappen en door smalle gangetjes lopen ze door o.a. de postkamer, de pepernotenkeuken, de spel-test-kamer, het toilet en zelfs door de slaapkamer van Sinterklaas waar zijn knuffel nog op zijn bed ligt!

Meer foto's.

In één van de laatste kamers voor de kinderen Sinterklaas echt kunnen ontmoeten gaat het bijna mis. De Pieten Vlog en Blog willen eigenlijk helemaal niet dat de kinderen Sinterklaas gaan ontmoeten. Ze zijn bang dat Sinterklaas hun geheim zal ontdekken. Ze proberen de kinderen via de achteruitgang naar huis te sturen…maar gelukkig loopt alles goed af en is de ontmoeting met Sinterklaas een gezellige afsluiting!

Tekst en foto's: Esther Mollema

 

Plaats reactie