Redactioneel

191028 cvdh Palet19Een groep van tien senioren van KBO-Dinther was op 28 oktober te gast op basisschool ’t Palet. Zij spraken in groepjes met leerlingen van de groepen 2 en 3. De kinderen stelden de nodige vragen over het onderwijs van vroeger. Meer foto's.

Zij waren onder de indruk dat er aparte jongens- en meisjesscholen waren, waar ook zusters (wat zijn dat?) lesgaven in klassen met wel 40 kinderen. Ze konden zich niet voorstellen, dat er nog helemaal geen televisies of computers waren. En zo kwamen heel veel verschillende onderwerpen aan de orde.
Maar dat was het niet alleen. Tijdens de gesprekjes werden de gasten goed bekeken, want zij stonden model voor het tekenen van portretten. Met lijnen voor de verhoudingen in beeld, tekenden de kinderen de gezichten al of niet voorzien van lijnen, zoals zij rimpels noemden.
Kortom, het bleek een geslaagd project van de werkgroep 25 jaar Bernheze. Het werd een onderhoudende en verbindende ontmoeting tussen jong en oud. Iedereen vond het erg leuk.

Tekst: Ria van Hemmen

Foto's: Corrie van der Heijden

Plaats reactie


HaDee agenda