Redactioneel

191027 PK veldrit bij Stanserhorn 114Zondag 27 oktober werd de Eerste Cyclo crosswedstrijd van Van den Akker Aqua Service bij café-zaal Stanserhorn aan de Heibloemsedijk gehouden. De toegang was gratis.
Er hebben ruim 240 deelnemers aan meegedaan. Er werd in zeven categorieën gereden. Meer foto's. 


Men begon al om 9.00 uur met de Fun mix klasse. Helaas deden er - zo vroeg - maar 9 liefhebbers aan mee.

Vervolgens kwamen om 11.00 uur de Masters (40+ en 50+) aan de beurt met in totaal 80 deelnemers. Zij startten na elkaar. Ook enkele vrouwen namen eraan deel. Bij de Masters 50+ bleek zelfs de leeftijd 75+ voor sommigen geen bezwaar. Bekende namen ontbraken niet; zo was Erik Dekker - als 45-jarige - één van de deelnemers. Hij won in 2000 drie etappes in een sprint in de Tour de France, een ongelofelijke prestatie voor iemand die toen noch sprinter, noch klimmer, noch klassementsrijder was.

Daarna kwamen de Nieuwelingen om 12.00 uur, de Junioren om 13.00 uur, de Vrouwen/Junior-vrouwen om 14.00 uur en kort erop de Nieuwelingen meisjes. Ten slotte om 15.00 uur de Elite/Beloften/Amateurs en sportklasse.

Om toch één van de uitslagen weer te geven: bij de Elite: 1. Eddy van IJzerdoorn uit Veenendaal (huidig Europees kampioen); 2. Mart Muskens uit Heesbeen; 3. Klaas Groenen uit Boxtel.

Het terrein was zeer afwisselend, onder andere met rechtopstaande planken waar je overheen kon lopen, maar waar sommigen zelfs overheen reden. Natuurlijk ook de bekende hellingen en veel bochten.
Dankzij de uitleg, die via de geluidsinstallatie werd gegeven, waren de verschillende wedstrijden goed te volgen.
Het weer hadden ze ook mee. Af en toe kwam zelfs de zon door.

Foto’s en tekst: Peter Kriele

Plaats reactie


HaDee agenda