Redactioneel

kenny 02Gaat die wens uitkomen voor Kenny van Weeghel? Een eerste meetlat zal het W.K. para-atletiek zijn. In Dubai, van 7 t/m 15 november. Kenny: "Als ik daar goed presteer is dat een eerste stempel om ook in Tokio te mogen deelnemen."

14 w.k. medailles
De rolstoelatleet, uit de H.Stokstraat, komt uit op de 100, 400 en 800 meter wheeler. Sinds 2002 behaalde hij 14 medailles op wereldkampioenschappen.

De resultaten in Dubai tellen zeker mee. De officiële kwalificatie echter wordt twee maanden voor het begin van de O.S. in 2020 bekendgemaakt.

kenny 01Materiaalontwikkelingen
Kenny: 'Dit wordt het meest uitdagende W.K. ooit. Na de O.S. in Rio de Janeiro 2016 is het niveau heel sterk gestegen. Materiaalontwikkelingen spelen daarin een belangrijke rol. Tegenwoordig rijden veel atleten met harde plastic handschoenen. Dat scheelt 1 á 2 kilometer per uur. Ik kreeg dat niet onder controle. Mijn talent ligt meer in een pure, lange, krachtsinspanning. Daarvoor gebruik ik zachte leren handschoenen. Met harde handschoenen is dat moeilijker te realiseren. Dat is meer een techniek gerelateerde inspanning.

kenny van weeghel 03Flow zoeken
Kenny: " De laatste tijd ben ik wat zwakjes geweest. Wel getraind op Papendal, maar niet voluit kunnen gaan. Binnenkort vertrekken we met de ploeg naar Turkije voor een trainingskamp Ik hoop daar in de goede flow te komen."

Landelijke pers
Onze dorpsgenoot, sinds 2016 ereburger van Bernheze en Brabant wordt in de landelijke pers de laatste tijd steevast in Eindhoven gestationeerd. "Ja dat klopt", bevestigt Kenny. "Maar ja, in het verleden hebben ze me ook in Enschede, Zwolle en Elburg ondergebracht. Het zou inderdaad correct zijn Heeswijk-Dinther te vermelden als mijn huidige woonplaats. Ik woon hier nu 5 jaar. Het dorp leeft met me mee. Het voelt prima hier."

Tekst en fotografie: Jacques Worms

 

Plaats reactie