Redactioneel

191005 EM runningdinner 16Op zaterdagavond 5 oktober werd door kookclub La Cuisine het running dinner georganiseerd. Het idee erachter is leuke gerechten koken, elkaar ontmoeten en gezellig samen eten. In de eerste jaren werd dit nog kleinschalig georganiseerd. De laatste paar jaren is er meer bekendheid aan gegeven in Heeswijk-Dinther om het evenement groter te maken. Meer foto's.

Dit jaar werden alle 44 deelnemers om 18:30 uur in de Toren verwacht. Onder het genot van een aperitiefje en amuses werden er ervaringen uitgewisseld over de voorbereidingen en de verwachtingen. Alle deelnemers kregen de avond van tevoren het recept en de ingrediënten waarmee ze thuis ‘n gerecht voorbereidden. Die waren zodanig dat er gerechten gekookt werden die je niet dagelijks eet. Maar toch niet te moeilijk waren, zodat iedereen die een beetje van koken houdt deze kon maken. Ook was er een kookhulplijn waar je op terug kon vallen!

Om zeven uur, acht uur en kwart over negen, kregen de deelnemers een appje met daarin een overzicht naar welk adres iedere deelnemer mocht fietsen en met wie je daar aan tafel zou zitten voor de volgende gang.

Er werd kennis gemaakt met nieuwe inwoners van ons dorp, bijgekletst met oude bekenden, milieuproblematiek besproken, maar ook gevoelige onderwerpen kwamen ter sprake. Dat alles onder het genot van de heerlijke gerechten. Ondertussen werden er in de appgroep foto’s van de gerechten gedeeld. Ook al was het recept van iedere gang hetzelfde, iedereen had er een persoonlijke touch aan gegeven.

De afsluiting vond weer plaats in de Toren. Waar iedereen terug keek op een bijzonder geslaagde avond en waarbij de meeste deelnemers hebben aangegeven volgend jaar weer van de partij te zijn.

Tekst en foto's: Esther Mollema

 

Plaats reactie