Redactioneel

190908 RvH Jeugdzeskamp 11Dat is de jeugdzeskamp van afgelopen zondag in een paar woorden uitgedrukt. Het veld aan de Droevendaal stond in het teken van de jeugdzeskamp, wat sinds 2015 onder leiding van Jong Nederland wordt georganiseerd. Het evenement was bedoeld voor alle jeugd van 7 tot en met 15 jaar uit Heeswijk-Dinther en Loosbroek, maar ook daarbuiten.

De spellen waren heel verschillend, maar ze hadden allemaal een ding gemeen: de spelers waren van elkaar afhankelijk om als team te presteren. In verschillende onderdelen werd behendigheid, balgevoel, conditie en vooral uithoudingsvermogen van het team gevraagd.

Meer foto's.

Bijvoorbeeld aan spellen als ‘ringgooien’, ‘sjoelen’ en ‘4 op een rij’ gingen uitdagende trajecten vooraf, voordat het einddoel kon worden gehaald. De kinderen werden op een passende manier uitgedaagd. Maar naast de sportiviteit stond ook de lol en de gezelligheid hoog in het vaandel.

Er was door de organisatie zelfs voor een extra feestelijke middagpauze gezorgd. Er was geen tijd om te denken dat deze dag saai zou kunnen zijn. Ook waren er veel supporters om de teams aan te moedigen. Veel papa’s, mama’s, ooms, tantes, opa’s en oma’s waren gekomen om deze dag extra gezellig te maken.

Tussendoor werd aandacht gevraagd voor de KEK-week van Jong Nederland (Kom Eens Kijken). Deze vindt plaats van 16 t/m 22 september bij hun blokhut aan de Veldstraat.

Dus wil je meer weten over ‘primitief kamperen’, ‘levend stratego’, ‘tjoekbal’ en ‘pionieren’? Bezoek dan de clubmiddagen en –avonden.

Aan het einde van de dag werden de prijzen uitgereikt, welke al vanaf ’s morgens bij het speelveld stonden. Iedereen kon daarom al zien welke grote beker ze konden winnen en ze mochten er zelfs mee op de foto. Voor degene die niet in de prijzen vielen werd als alternatief ‘de eeuwige roem’ uitgedeeld.

Met dank aan de gulle sponsoren en alle vrijwilligers had iedereen onder een warme zon, met af en toe een grijze wolk, weer een geweldige dag.

Tekst: Anja van Aarle

Foto's: Ronald van Hastenberg

Plaats reactie