Redactioneel

19 09 02cvdh Miryanne 6Mijn naam is Miryanne Ruijs en ik ben 16 jaar oud. Ik ben in augustus naar het WK voor beroepen geweest in Kazan, Rusland.

Ik heb meegedaan aan het onderdeel restaurant service. Ik ben daar 3e geworden. World Skills is dit jaar voor het eerst ook voor VMBO een wedstrijd. Ik ben de enige die uit Nederland mee mocht doen aan de VMBO wedstrijden.

Toen we op het vliegveld stonden begon de reis echt en werd het heel leuk, maar ook zwaar. De wedstrijddagen waren lekker lang, zo ongeveer 6 uur. En 's ochtends stonden we om 04:30 op en 's avonds om 11 uur gingen we weer naar bed toe. Ik had maar 3 dagen wedstrijd en de MBO’s hadden 4 dagen.

De laatste dag hebben we met ons groepje van restaurant service nog heel de dag voor bezoekers cocktails gemaakt. In de avond hadden we de prijsuitreiking, en ik werd het podium opgeroepen. Ik stond samen met Rusland en Chinese Taipei op het podium en we waren zo nerveus. En toen werd er geroepen “bronze goes to Miryanne Ruijs” ik ben zo blij met dit eindresultaat en dat ik op het podium ben beland.

Meer foto's.

En dan als je thuis komt een surprise feestje en super veel felicitaties. Gehuldigd worden op mijn oude school “het Fioretti College” en ook nog een presentatie geven op mijn oude basisschool “De Bolderik”. Wat is dit een topervaring die ik niet meer ga vergeten!

 

Tekst: Miryanne Ruijs

Foto's: Corrie van der Heijden

Plaats reactie