Redactioneel

190830 RvH Douwe Bob 01Het songfestival, Pinkpop, maar gisteren gewoon lekker in de Kersouwe. Het was een heerlijke zomeravond die werd afgetrapt door Douwe Bob's beste vriend Maurice van Hoek.

Deze singer-songwriter maakt aanstekelijke muziek in dezelfde stijl als Douwe Bob. Tijdens het voorprogramma speelde Douwe Bob een nummer met hem mee.

Douwe Bob bouwt zijn optreden vervolgens mooi op. Hij opent solo met het rustige "I Gave Them" om daarna nog twee solonummers te spelen. Daarna komt zijn band op en komen de meer 'rockende' nummers, steeds afgewisseld met gevoelige songs.

Meer foto's.

Hij houdt van interactie met het publiek. Zo komt hij ook te weten dat en stel deze dag precies 16 jaar getrouwd is. Hij maakt een geintje met ze en speelt daarna een nummer speciaal voor hun.

Hij daagt het publiek ook uit om in de plomp te springen en dat hij dat dan ook doet. Maar hij voegt er snel aan toe dat dat een grapje is.

Na het laatse nummer " Pass It On" volgt nog een toegift. Douwe Bob neemt in zijn eentje plaats achter het keyboard en speelt "I Do". Zijn vriend Maurice komt nog een keer het podium op voor "We'll Be Gone". De avond wordt echt afgesloten met de up tempo nummers " Doctor" en "Settle Down".

Het was duidelijk dat Douwe Bob en zijn band plezier hadden deze avond. En dat goldt zeker ook voor het publiek.

Tekst en Foto's: Ronald van Hastenberg

Plaats reactie