Redactioneel

190826 PK 24 uurs solex race vervolg 02VIERKANT 2Het Brabants Dagblad spreekt in zijn editie van 26 augustus al van “Zwarte Cross”. En dat wordt tegenwoordig genoemd “het grootste betaalde muziekfestival van Nederland en de grootste motorcross ter wereld”? ofwel: “Een bizarre mix van muziek, theater, motorcross, stunts en veel humor”. Dat vindt al ruim 20 jaar in Lichtenvoorde plaats.

Bizar is het zeker door de Brascross. Hierbij doen allerlei gemotoriseerde voertuigen in de gekste vormen aan mee. Zo blijkt er ook een vervoermiddel te zijn, dat zijn vleugels uitslaat en even daarna in de lucht vliegt. Maar ook de muziek en het entertainment spreken hier boekdelen.

Meer foto's.

Aan de solex-race deden dit jaar 78 teams mee. Zaterdagavond werd – toen de zon was verdwenen – het zicht wat belemmerd door de lage mist. Maar zondags loste de zon dat probleem gelukkig snel op.

Ieder team kreeg op het terrein een eigen plek – met nummer – toegewezen, waar ze konden pauzeren en hun solex een reparatiebeurt konden geven.

Aan het einde van dit evenement werd de opbrengst van € 21.803,70 voor het Kika-fonds bekend gemaakt door Roy v.d. Heijden en Rien Schimmel, respectievelijk organisator van het Festival en ambassadeur van het KiKa-fonds, terwijl het meerijden in de rallytrucks nog € 1.381 opleverde.

In totaal kwamen ruim 20.000 bezoekers naar dit Festival.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

Plaats reactie