Redactioneel

190701 rva ZomeravondconertKon.Fanfare 19Maandag 1 juli bracht de Koninklijke Fanfare St. Willibrord het Zomerconcert ten gehore, op het buitenterrein bij Laverhof.
Het optreden op deze locatie gaf voor de bewoners van Laverhof een leuke afwisseling. Ze waren daarom in grote aantallen naar buiten gekomen. Meer foto's.
Daarnaast bracht de fanfare ook haar eigen trouwe fans mee, waardoor het gezellig druk was en het optreden voor een enthousiast publiek kon plaats vinden.
Met een koele bries, maar toch nog steeds een warme zon brachten de jeugdorkesten, de slagwerkgroep en het fanfarekorps een spetterend optreden. Om dit tot stand te brengen was er, onder andere, extra inzet door Wim van Zutphen, Arjan Deckers en Hans Thijssen.
Muziek leeft in Heeswijk-Dinther. Op het blote oog was al te zien dat de fanfare veel leden telt. Een aantal daarvan is zelfs Brabants en Nederlands kampioen. Iets om trots op te zijn.
Er wordt dan ook regelmatig gezocht naar de beste manier om anderen van hun muziek te laten genieten. Daarom is dit zomerconcert niet het enige optreden van de fanfare, maar zijn er ook al weer nieuwe concerten, later in het jaar, gepland.
Speciaal deze avond kon het publiek luisteren naar een snel afwisselend optreden. De verschillende groepen mochten afzonderlijk hun eigen kunnen laten horen. Een greep uit het repertoire van deze avond was bijvoorbeeld: the Sound of Music, We will rock you, Pirates of the Caribbean, Soldaat van Oranje en Earth song. Niet iedereen hoefde deze muziek al te kennen om er alsnog van te kunnen genieten.
Het was een vrolijk en muzikaal begin van de zomervakantie.
Tekst: Anja van Aarle
Foto's: Rien van Aarle
Plaats reactie


HaDee agenda