Redactioneel

190202 PK 40 jaar Wojstap 02 VIERKANT 2Afgelopen zaterdag 2 februari vierde onze Heemkundekring haar 40-jarig bestaan met een onverwacht grote opkomst. Het was een buitengewoon gezellige en zelfs (met een knipoog) leerzame avond in het Willibrordcentrum in Heeswijk.
Na de koffie met gebak bleek, tijdens de toespraak van de voorzitter, dat 9 leden al die 40 jaar onafgebroken lid waren geweest van de vereniging, te weten: Piet van den Akker, Jan van den Broek, Cor van Doorn, Jan van Gemert, Wim van der Heijden, Peter Kriele (waarvan 24 jaar bestuurslid), Willy Oosterholt, Co Potters en Agnes Vissers. Zij die aanwezig waren kregen een pen met inscriptie. Zij die er op de avond zelf niet bij konden zijn krijgen later bezoek van het bestuur en alsnog eenzelfde pen.
 
 
Een drietal bestuursleden had een quiz samengesteld met verrassende vragen en soms nog verrassender antwoorden. Rob Cremers (1e), Jo van Hemmen (2e) en Frans Dortmans (3e) waren de winnaars.
 
Na de pauze was er een optreden van Cohda Krek met een aan het jubileum aangepast nostalgisch repertoire, gevolgd door Cor en Nelleke Swanenberg met accordeonist Henk Verhagen. Hun optredens vielen geweldig in de smaak. Na afloop werd er onder het genot van een drankje en een hapje nog lang na-gebuurt.
 
Tekst: Bart van Schijndel
Foto's: Peter Kriele
Plaats reactie