Redactioneel

180611 PK Gala Gymnasium Bernrode 14VIERKANT 14Zes jaar fietsten ze door weer en wind naar Gymnasium Bernrode en nu staan de dames Bente de Roos, 18 jaar uit Berlicum, en Imke Verhoeven, 17 jaar, prachtig in het zwart op hoge gele pumps aan begin van de avond te stralen.

Als ze hun vriendinnen zien, rennen ze er op af om ze te begroeten.
De 78 eindexamenkandidaten van het Gymnasium komen uit de hele regio zoals Rosmalen, Veghel, Berlicum, Schijndel enz. Vanavond hebben ze een groot Galafeest op Kasteel Heeswijk.

 

Alle mogelijke voertuigen

Je ziet van alles voorbij komen van zijspan met koffertje achterop, open kevertje, legerauto, een golfkarretje een open Engelse Cooper. Er wordt flink uitgepakt om de leerlingen op een originele wijze naar het gala te brengen en het publiek kan genieten.
Op de parkeerplaats staat René van Daal geduldig te wachten met zijn dames tot hij voor mag rijden. Vier prachtige sexy dames, in een kar, getrokken door een os.

René komt overal vertelt hij, "ik had pas een gala in Barneveld ook met mijn os maar daar zijn de jurkjes hoog gesloten", lacht hij. Ook de jongens hebben er werk van gemaakt, allemaal in smoking, haren strak naar achter, met vrienden stoer in een open auto.

Meer foto's.

Het feest kan beginnen

Ook voor de 18- jarige Kayleigh Pauwels uit Berlicum is het feest, prachtig uitgedost in een mooie rode jurk met kant. Ze weet nog niet of ze geslaagd is; dat hoort ze woensdag. Nog even spannend maar vanavond is het feest. Als ze geslaagd is wil ze naar de Universiteit van Tilburg om communicatie- en informatie wetenschappen te gaan studeren.

Het duurt nog wel een tijdje voor dat iedereen binnen is maar dan kan het feest beginnen.

Tekst: Wilma van Zoggel
Foto’s: Peter Kriele
Interviewer:      Ilona Lunenburg 
Video/montage: Ton Lunenburg
Plaats reactie