Redactioneel

Koningsdag 2018 AubadeOm half elf nodigt de voorzitter van het Oranjecomité, Dennis Sonder, de muziekkorpsen uit hun mars te spelen. Hij houdt een korte toespraak en vervolgens neemt Wethouder Rein van de Moorselaar, namens Burgemeester Marieke Moorman, de felicitaties in ontvangst.
 

“We kunnen trots zijn”,  zegt Rein van de Moorselaar, "van de elf lintjes die dit jaar in onze gemeente zijn uitgedeeld, waren er zes voor inwoners van Heeswijk-Dinther".
Door de muziekkorpsen wordt vervolgens ‘Lang zal hij leven’ gezongen, de afgevaardigden van de gildes brengen hun vendelgroet en dan klinkt het Wilhelmus over het Plein.  (foto's)
 
Dankwoord
Na het dankwoord van de voorzitter van het Oranjecomité volgt de afmars van de gildes en de muziekkorpsen.
Zes inwoners van Heeswijk Dinther kregen dit jaar het lintje van burgemeester Moorman en werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Een Hartelijke Felicitatie voor Piet Jacobs, Chris Dijkmans-Denissen, Marlies Lennings-Hendriks, Gerrie van den Broek, Ria Verkuijlen-van Laanen en Harrie van Zutphen.
 
Middagprogramma

180427 TonLun Oranjeplein vierkantVanmiddag is er nog een kindermarkt op Plein 1969. 
Een fietstocht voor jong en oud van ongeveer 30 kilometer.
Bovendien kan er een drankje genuttigd worden en is er muziek van de Pindullekes en de Kornuiten en voor de kinderen van 0 tot en met 12 is er een attractiepark en nog veel meer.(foto's)
 
 
 
Fietstocht
Ook kon men zich inschrijven voor een schitterende fietstocht van 30km.
Met een leuke pauze bij een champignonenkwekerij. (foto's)

Bovendien verzorgt DJ Ron vanmiddag voor de bewoners van Cunera en de Bongerd een nostalgische disco met muziek uit de jaren ’20 tot en met 70’.
Voor iedereen iets leuks.
 
Tekst José van der Heijden, fotografie Ton Lunenburg
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen