Redactioneel

18 04 08 cvdh Musical Petticoat11Elk jaar is het weer spannend: Zou het allemaal goed gaan? Is er niemand ziek? Zit de zaal vol? En elk jaar weer eindigt de avond met kippenvel door de staande ovatie als alle spelers op het podium staan te glunderen.

Zaterdagavond was de première van Petticoat, een musical opgevoerd door stichting Bernrode Musical. ( www.bernrodemusical.com ). In het stuk gaat een jongedame uit Winschoten op zoek naar haar geluk in Amsterdam. Ze wil beroemd worden! Uiteraard verloopt niet alles zoals ze verwachtte en zien we een scala aan emoties de revue passeren.
 
 
Het is sowieso een enorme prestatie om zo’n productie op de planken te zetten. Maar al helemaal als je je bedenkt dat alles (op en naast het podium) door leerlingen is geregeld. Van pr tot financiën; van kleding tot decor, alles doen ze helemaal zelf, tussen hun drukke werkschema van school door. En de liedjes werden live begeleid door de band Speakeasy (ook allemaal leerlingen). Het zag er professioneel uit en klonk fantastisch! We hebben weer zitten genieten en waren plaatsvervangend trots.
 
Tekst: Ilona Lunenburg
Foto's: Corrie van der Heijden
Plaats reactie