Redactioneel

180328 Zorgtafel LaverhofHet is nog rustig op afdeling Sterappel, de bewoners rusten even.
Dat geeft teammanager Jaqueline van Eijk en directeur Annemiek van de Rijdt van zorginstelling Laverhof de gelegenheid om ons rond te leiden.
Jaqueline,:’’Het is hier nog niet zo lang geleden allemaal veranderd en opnieuw ingericht.

Stoere uitstraling
In de eetkamer staan kleurige meubels en banken, met in het midden een prachtige zorgtafel met draaischijf voor peper en zout, of hagelslag, mooi afgewerkt met staal aan de tafelpoten, dat geeft een stoere eigentijdse uitstraling. Een tafel die is ontwikkeld naar een idee van zorgmanager Antoinette van Melis.
Zij stuitte op het ongemak aan tafel als je er niet met je rolstoel onder past, dan zit je er te ver vanaf en dat eet niet fijn, maar ook als je niet in een rolstoel zit kun je niet samen eten. Samen met Pieter van Eijk van Van Eijk vd Sterren Timmer- en Bouwbedrijf is er net zo lang gesleuteld tot dit resultaat, een prachtige zorgtafel.
De in hoogte verstelbare tafelbladen geeft mensen de gelegenheid om zelf te kiezen, dat geeft meer bewegingsvrijheid.
 
Samen met familie koken
Annemiek van de Rijdt: ’’Er is nog veel meer mogelijk, de familie mag gebruik maken van de keuken. Het is bijvoorbeeld heel leuk als de kleinkinderen er bij zijn om pizza of broodjes te bakken of zelfs een hele maaltijd te koken. Je bent bezig en ondertussen kun je een praatje maken, dat maakt een bezoek extra leuk. Van de Rijdt praat er zo gedreven over, ‘’we willen het zo prettig mogelijk maken voor de bewoners en de thuissituatie nabootsen’’.
 
Zo aangenaam mogelijk
Annemiek: ’’En wat denk je er van om samen de was hier te doen, bijvoorbeeld als een van de kinderen gewend is om de was mee naar huis te nemen hoeft dat niet meer. In de wasruimte staat een wasmachine, een droger en je kunt er strijken als je wilt, zo kun je het aangename met het nuttige verenigen, nietwaar.
Kortom wij doen er alles aan om het voor de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken", besluit ze.
 
Een filmpje laat nog eens zien hoe mooi het allemaal werkt.

Tekst: Wilma van Zoggel
Foto’s: Ton Lunenburg
Filmpje: Jaqueline van Eijk
Plaats reactie