Redactioneel

TrekkerTrek spektakelSpektakel zou het dit jaar worden zoals al reeds werd aangekondigd. En dat werd het ook, zeker in de laatste finale bij de strijd om een Full Pull bij de vrachtauto's. Een van vrachtauto's kwam met een klap tot stilstand en door een lekkage in de turbo vloog de motor in brand. Meer foto's.
 
Er werd snel gereageerd en zo werd voorkomen dat er verdere ongelukken gebeurden.
 
Organisatie
Al jaren maakt de Loosbroekse Boerenbond in samenwerking met de stichting ‘t Slippend Wiel het Mega Trekkertrek Spektakel tot een geweldig evenement. Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groots spektakel. Niet alleen qua bezoekers, maar ook zeker qua deelnemers.

Het principe
De tractoren trekken een sleepwagen vooruit over een zandbaan van 100 meter lang, die speciaal is aangelegd. Op de sleepwagen staat een teller die de meters aangeeft die de tractor of vrachtwagen trekt. Voor iedere klasse wordt het gewicht op de sleepwagen aangepast. Het blijft mooi om te zien hoe de tractoren, met al hun power, de sleepwagens naar de 100 meter vlag proberen te trekken.
 
Deelnemers uit Hadee
Er zijn diverse deelnemers uit HaDee die aan de strijd meedoen. We hebben aan Tom van der Heijden gevraagd wat hij verwacht van deze wedstrijd. Tom gaf aan dat dit de 2de wedstrijd is met zijn onlangs aangeschafte tractor, die hij geheel voor dit doel heeft gekocht en gepimpt. Na het proeftrekken ging de strijd los in een regelrechte strijd met de 100 meter lange zandbaan. Het werd geen Full Pull, dus de volle 100 meter, maar hij was tevreden met het resultaat. 
 
Het gezin
Het Mega TrekkerTrek Spektakel is ook een evenement voor het hele gezin. Op het terrein aan de Nistelrodesedijk staat een grote tent en er staan luchtkussens voor de kinderen. Iedereen die wil, wordt gratis geschminkt en er liggen kleurplaten voor de creatieve kinderen.
 
De rook is weer opgetrokken op de dijk, maar ik ruik nog uren na het spektakel naar de rook van uitlaatgassen. Maar spectaculair was het zeker.
 
Tekst, video en foto's: Ton Lunenburg
Plaats reactie