Redactioneel

180210cvdh Carnavalsmis 17De 29e carnavalsmis was de eerste waar Henk Habraken zich niet mee bemoeid heeft. Toch heeft hij op deze viering zijn stempel gedrukt mede door het aantal liederen van zijn hand die gebruikt zijn. Meer foto's.  

De volledig gevulde kerk was uitbundig versierd en aan de kerktoren hingen grote vlaggen.
“HDL ziet ze vliegen” was het thema van Stichting Carnaval Heeswijk, Dinther en Loosbroek.
Iedereen werd welkom geheten, waarbij niemand vergeten werd. Zelfs Burgemeester Mevrouw Marieke Moorman werd na een lange reeks ‘eindelijk’ genoemd. (Volgens de pastoor twijfelde ze of ze nog in de lijst voor kwam.)

In zijn feestpreek had Joost Jansen het thema “HDL ziet ze vliegen” aangekaart en was in gesprek met een paar vogels. Allerlei onderwerpen passeerden de revue en als de vogels te luidruchtig kwetterden, kon hij ze gemakkelijk uit zetten.

Het geheel werd omlijst door De Kornuiten o.l.v. Arian Deckers, koor Twiddus o.l.v. Katja Habraken - Brooijmans en de muziekgroep bestaande uit René Habraken, Ingrid Verhoeven, Rico van Hooren, Peer van Vreede en Desie Verhoeven.

Na een slotwoordje van Jeugdprins Jur, waarin hij iedereen bedankte voor zijn benoeming en alle mensen een zeer gezellige carnaval toewenste, én van Prins Driekus die memoreerde aan de op jonge leeftijd overleden vader van hem en van zijn adjudant Rob, werd de viering afgesloten met het Snevelbokkenlied.
 
Tekst: Ben van Asperen
Foto's: Corrie van der Heijden
Plaats reactie