Redactioneel

170207-PK-lezing Van_Beekdal_naar_Kilsdonkse_molen-01Er waren veel bezoekers op deze avond van het Brabants Landschap af gekomen. Zeker 40 man.
Het ging over het landschap en met name gericht op onze dorpen.

Voor de pauze ging het over de weidevogels.

Na de pauze kon Thijs Caspers leuk vertellen over de dieren die op de schilderijen in de loop der eeuwen te zien waren. Zo haalde hij het schilderij de “Tuin der lusten van Jeroen Bosch aan. Hij concludeerde eruit dat Jeroen de dieren goed geobserveerd moest hebben, een echte "vogelaar”dus. Hij deed het beter dan menige andere schilder.

Marco Renes vertelde o.a. over de vorderingen met het plaatsen van de steenuil-kasten en de eigenschappen van de diverse uilen.
Natuurlijk kwam weer de verrassende vondst van de muurhagedis aan de orde. Hij moet hier al lang aanwezig zijn. Volgens Thijs Caspers misschien al na de bouw van de eerste Dintherse kerk. Meegenomen per schip tesamen met het bouwmateriaal.

Aan het eind van de avond werd door Joost Willems - eindelijk - het eerste Ommetje genaamd “Tussen molen en kasteel” aangeboden. De bezoekers konden allen een exemplaar mee naar huis nemen.

Tekst en foto’s Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen