Redactioneel

170128-PK-onderhoud Ontmoeting_tuin_Servaes_en_Servaespad-ROTATOR-10_LargeOngeveer 25 man/vrouw zijn ’s morgens aan het werk gegaan in de ontmoetingstuin achter het Cultureel Centrum Servaes te Dinther.

Zoals gebruikelijk kregen we eerst koffie, waar Henriette Herckenrath en Jo v.d. Boom voor gezorgd hadden en die het vertrek goed verwarmd hadden.
Na enige uitleg vanwege het gevarieerde werk ging ieder naar zijn uitgekozen plek. Zo moest de uitgeschoten beukenhaag bij de boomgaard wat terug gesnoeid worden en ook de lange haag langs het Servaespad werd geknipt. Daarnaast kregen ook de jonge wilgen bij de vijver en het pad een snoeibeurt. Verder werden de randen van het pad wat geschoond.

Na een korte koffiepauze gingen we verder terwijl Jan v.d. Hurk het toch nodig vond om de haag langs het Servaespad wat verder met de kettingzaag terug te snoeien. Gelukkig kwam hij daarna met een schuiver aan zijn tractor om al de takken op een hoop te vegen, zodat ons veel werk bespaard bleef. Later worden de takken nog versnipperd.

Meer foto's.

Tekst en foto's: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen