Redactioneel

170112-jvdm-biljart-03Jan Rijkers uit Dinther speelde nog op 99-jarige leeftijd bij biljartvereniging D.I.O. en overleed op 29 januari 2013.


Ter ere van hem wordt sindsdien door regio Brabant ‘Kring Nistelrode’ jaarlijks een libretoernooi gespeeld, waar van elk aangesloten vereniging de beste speler wordt afgevaardigd.
In het kader van haar 40-jarig bestaan lag de organisatie dit jaar in handen van D.I.O.

Cultureel Centrum Servaes was de afgelopen dagen omgetoverd tot een biljartpaleis, waar vele toeschouwers genoten van het vertoonde spel. Het toernooi had de volgende deelnemers: Gerard Gabriëls uit Dinther (120 caramboles), Joop van Dijk uit Geffen (200), Piet van Hinthum uit Heesch (100), Antoon Kling uit Nistelrode (130), Ad van der Horst uit Uden (150), Antoon Verstraten uit Vorstenbosch (100).

Op 3 tafels tegelijk werd fel gestreden om de trofee. De spelers zweepten elkaar op, wat tot gevolg had dat over het hele toernooi een gemiddelde van 5,268 genoteerd kon worden.

De hoogste serie (114) kwam op naam van Joop van Dijk, die toen al series van 103 en 95 op zijn naam had staan. Terecht werd hij dan ook de winnaar van dit tweedaagse toernooi, met 50 punten (5 gespeelde wedstrijden) en een algeheel gemiddelde van 16,67.

Rien Rijkers (zoon van Jan Rijkers) overhandigde de wisseltrofee en een blijvende bokaal, geschonken door de kinderen Rijkers. Het regiobestuur bedankte D.I.O. voor de voortreffelijke organisatie en kondigde aan dat dit toernooi de komende jaren in Dinther gehouden zal worden.

Meer foto's.

Tekst en foto’s: Jacques van der Meijden

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen