Redactioneel

161220-phe-BuroLima _1In gesprek met Aart van den Berg

“Vrijdagochtend was het dan zover. De kinderen gingen in de morgen naar school en toen ze s’ middags thuis kwamen stond hun huis al op de nieuwe plek op het Raadhuisplein.” Meer foto's.


“Natuurlijk moet er nu nog veel aan gebeuren,” vertelt Aart. “De binnenkant moet nog op orde gemaakt worden, de verwarming en de elektriciteit moet goed aangesloten worden en morgen beginnen we met schilderen en herinrichten. Buiten gaan de mensen verder met de bestrating en het hekwerk, de bedoeling is dat dat deze week klaar komt. We hebben met zijn allen tot 6 januari de tijd om er weer een mooi ‘Limahuis’ van te maken,” aldus Aart.

DE VISIE VAN LIANNE
Als ik aan Aart vraag of de kerstboom al staat, antwoordt hij dat die er niet komt. “Het zijn allemaal extra prikkels voor de kinderen. Dus daarom geen kerstboom. Wij doen ook nooit aan Sinterklaas. Het is belangrijk dat we het rustig houden“ zegt Aart.
Als we verder praten over Bureau Lima en op het onderwerp ‘visie’ komen, dan zegt hij het volgende: “Lianne is er zich lang niet altijd van bewust, hoe uniek haar visie op het werken met de kinderen van Lima is. Die visie zit in haar als mens en de woorden ‘respect’ en ‘samen’ komen daar veelvuldig in voor.

Marleen, de behandelcoördinator van Lima gaat straks samen met Lianne veel tussen de kinderen en met de collega’s werken zodat ook zij de visie nog meer eigen kunnen maken. De nieuwbouw maakt dat mogelijk en daar zijn we heel blij mee.

Veel dank voor de mensen van Servaes
Gisteren hebben ze hun kantoor in Servaes verlaten en hun intrek weer in de pastorie genomen. Lianne heeft nog een hele mooie brief aan alle mensen geschreven. Daarin bedankt zij hen voor alle goede zorgen en de ontzettende warme ontvangst.
De kinderen komen vrijdag weer naar de pastorie.

Tekst José van der Heijden

Fotografie Piet van Helvoort en Buro Lima

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen