Redactioneel

161125-wvdl-InfoRodenburgVOORKANTOp woensdagavond 23 november is in CC Sevaes opnieuw een voorlichtingsavond gehouden over het woningbouwplan Rodenburg. Namens de gemeente zijn Melissa van Driel en Thijs van Kessel aanwezig en namens Actief Burgerschap Antoon Verhaak en Jan van den Broek.

De grootste groep die informatie wil, zijn de omwonenden van de nieuwe wijk. Daarnaast zoeken vele belangstellenden antwoorden op vragen over hun bouwplannen.

Meer foto's

De toekomstige ‘buren’ zijn vooral geïnteresseerd in wat er gebouwd gaat worden en hoe het verkeer straks in en uit de nieuwe wijk zal gaan.

Twee derde van de totaal 140 beschikbare kavels is op dit moment al gereserveerd voor individuele kopers, CPO-groepen of groepen investeerders. De gegadigden van de verschillende kavelblokken zijn in deze fase vaak nog bezig met het verdelen van het blok. Zij zijn er zeker van dat zij straks kunnen gaan bouwen. Twee CPO groepen, elk met rond de tien kopers zijn actief in deze kavelblokken. Zij gaan samen werken bij materiaalinkoop en de bouw zelf. Dat is natuurlijk om de kosten te drukken.

Er zijn nog kavels beschikbaar, want soms zijn er mensen afgevallen. Vanavond blijkt dat er meerdere liefhebbers zijn voor de kavels die daardoor beschikbaar komen. Als degenen die voor 1 juni jongst leden ingeschreven hebben, hun kavel toegewezen gekregen hebben, zullen er kavels aan nieuwe gegadigden worden toegewezen. In de MooiBernhezerkrant komt een publicatie waarin bekend gemaakt wordt dat gegadigden opnieuw kunnen inschrijven. Melissa vertelt dat er zal worden geloot, als er meer gegadigden zijn dan kavels,.

Nieuwe gegadigden vragen naar de prijzen van de bouwgrond. De grondprijzen per m² zijn voor een kavel tot 250 m² € 260 voor tweekappers en patiowoningen. Boven de 250 m² betaalt men €130. Voor rij- en hoekwoningen is de prijs € 250 per m². Voor vrijstaande huizen kosten de eerste 500 m² € 260 per m², van 500 tot 1000 m² € 130 per m² en boven 1000 m² kost de grond € 50.

Er zijn kavelblokken voor vrijstaande huizen, tweekappers en sociale woningbouw. Op dit moment worden in de sector sociale woningbouw huurwoningen ontworpen. Met een huur onder de aftoppingsgrens, dus onder de 700 euro. Woningbouwcoöperatie De Kleine Meierij bouwt in ieder geval 20 huurwoningen. Verder is er een huurdersgroep, die met behulp van plaatselijke investeerders tracht een blok van 25 huurwoningen te realiseren. Daarnaast zijn er ook nog 8 tot 12 inschrijvers die in deze prijsklasse zelf of in groepen een eigen woning gaan bouwen. Te denken valt dan aan een kavel van zo’n 120 m² en een prijs van ongeveer € 135.000.

Op dit moment loopt de bestemmingsplanprocedure nog. De gemeenteraad zal in februari of maart 2017 op z’n vroegst het bestemmingsplan vaststellen. Definitieve toewijzing van de kavels en verkoop van de grond kan pas na vaststelling van het plan geschieden.

Foto’s: Wim van der Lubbe Tekst: Fred Lennings.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen