Redactioneel

161002-FL-Oogstdag VOORKANTHet parkeerterrein van de molen was een groot marktterrein geworden waar tientallen ‘ boeren’ hun oogst te koop aanboden. Van brood,walnotenolie, honing, kaas, appels en peren, groenten, vlees, abdijbier tot een likeurtje toe was er te verkrijgen en zelfs ook nog een verse bos bloemen om mee naar huis toe te nemen.

Meer foto's.

Aan de andere kant van het druk bezochte Bezoekerscentrum kon je de oude ambachten nog zien en ervaren. De kinderen mochten het graan vlegelen en hun eigen springtouw draaien. Om daarna met de hele familie nog eens te oefenen met touwtjespringen. Ook de dorsmachine van de Stofvreters had veel bekijks. Met veel stof en geluid rolde er toch na een aantal minuten een prachtig pak stro uit de dorsmachine.

De fluisterboot voer driemaal van de ‘ boerenbevolking’ naar de ‘ adellijke stand’ met een volle boot en moest zich soms letterlijk door het riet begeven op de rivier de Aa.
De nieuwe opzet van dit oogstfeest van ‘ Akker tot Bakker’ zag er prima uit. Je eigen maaltje in- kopen om het vervolgens op de barbecue klaar te laten maken. Helaas werkte het weer niet echt mee en kregen ze in de middag de zegen van boven.

Tekst: Ine Zonneveld
Foto’s: Fred Lennings

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen