Redactioneel

Lichaamstaal16 In het kader van KennisMakers is Patries Post uitgenodigd om in de bibliotheek van Heeswijk-Dinther een workshop face- en bodylanguage te geven. Bij binnenkomst verwelkomt ze iedereen met een handdruk. Later blijkt dat ze dat op verschillende manieren heeft gedaan, een ferme handdruk, hartelijk, maar ook een slap handje.
Meer foto's

Patries Post was communicatieadviseur bij een gemeente. Zij vroeg zij zich vaak af waarom de interactie met de ene collega heel soepel ging en met de andere collega heel stroef. Van die fascinatie heeft ze inmiddels haar beroep gemaakt. Ze schreef het boek “De natuurlijke facelift” en geeft lezingen, presentaties en begeleid mensen persoonlijk.

Waar moet je op letten?

In de workshop leren we waar we op moeten letten bij onszelf en bij anderen. Wat vertelt iemands handdruk en wat zegt iemands houding ? Ook wordt specifiek naar een gezicht gekeken. Aan bijvoorbeeld de vorm van een neus kan ook heel wat worden ontleend.
Ze vraagt of wij elkaar de hand drukken en iedereen mag daar iets over zeggen, Je hoort dus van anderen hoe ze jouw handdruk ervaren en dat is heel interessant.

Ons gezicht zegt veel over onszelf

Als je ogen stralen ben je naar buiten gekeerd, je stapt met open vizier op iemand af. De andere dag kun je juist in jezelf gekeerd zijn, je ogen zijn wat doffer.

Er zijn drie verschillende types.
Het voedingstype is een rustig positief iemand, kan het hoofd koel houden.

Het bewegingstype, vaak lange mensen, benig, zij willen actie en van alles ondernemen.

Het gevoelstype heeft een fijne huid, pikt veel op, voelt energie van mensen, houdt overal rekening mee.

Het was een boeiende avond, veel geleerd en veel gelachen.We weten nu waar we op moeten letten.

Tekst: Wilma van Zoggel
Foto’s: Wim van der Lubbe

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen