Redactioneel

160924-cvdh-Klotbeek-03Op zaterdag, 24 september hield de Bridgeclub De Klotbeek haar Grote Open Klotbeek Toernooi.

Met 124 deelnemers was het toernooi volledig uitverkocht. Een aantal aanmelders moesten helaas zelfs  teleurgesteld worden. Er kon werkelijk geen bridgespeler meer bij. De voorzitter van de Wecom opende om 13.00 uur het toernooi en heette alle deelnemers hartelijk welkom. Er werd gespeeld in vier lijnen en zoals gebruikelijk konden er ook weer meesterpunten worden verdiend. Voor een aantal bridgespelers is dit zeer belangrijk. De spellen waren voor alle lijnen op de zelfde wijze “gedupliceerd”. Er werd Topintegraal gespeeld. De prijzentafel was goed gevuld, getuige de bijgevoegde foto(s).

De eerste prijs bestaande uit een herinneringsschild en bloemen ging naar Christ de Laat en Lily de Laat met ruim 70%. De voorzitter van de Bridgeclub, Jos van Empel, sprak van een uitzonderlijke prestatie. Het hoogst eindigende paar, Beatrice van der Togt en Tonny Jacobs, waarvan tenminste één speler lid moest zijn van De Klotbeek (in dit geval beiden), ging met de grote Wisselbokaal strijken. Er was ook een echte Poedelprijs, die twee leden van de bridgeclub ten deel viel.

De organisatie verliep vlekkeloos, hetgeen weer volledig kan worden toegeschreven aan de leden van de Wecom onder voorzitterschap van Mevr. Van Gemert die hier verantwoordelijk voor waren. Ook “andere” leden droegen spontaan hun steentje bij aan bijvoorbeeld het inrichten van de zaal. Dat er een fantastische sfeer hing bleek wel uit de vele zeer positieve reacties die we van de deelnemers mochten ontvangen. Het succes blijkt overigens ook wel, als we het vergelijken met vorig jaar, uit het feit dat er 100 deelnemers waren en de volle avonden bij het vrije bridgen op maandag in de maanden juli en augustus dit jaar.

Niet onvermeld mag blijven de locatie waar dit toernooi plaats vindt. Het gebouw waar onze vereniging zetelt is het Cultureel Centrum Servaes te Heeswijk-Dinther. De hele entourage maakt het mogelijk hier een groots toernooi van te maken. Wij kunnen van bestuur hiervan rekenen op alle medewerking. De barbediening is prima. Op deze wijze worden de deelnemers al spelend van hun drankje en hapje voorzien, hetgeen de rust in de speelzaal ten goede komt. Chapeau.

De grote opkomst was uiteraard ook een kolfje naar de hand van onze penningmeester, Dhr. Floor Rooijmans.

De uitslag met de scores staat vermeld op de clubwebsite: www.nbbclubsites.nl/club/8043. Overigens kunnen geïnteresseerden voor een beginnerscursus bridge zich altijd opgeven bij de secretaris van de bridgeclub De Klotbeek, Gerrit van den Berg; email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Hij zal ze dan op een lijst plaatsen en bij een mogelijke start (begin 2017) aanschrijven.

Tekst: Bridgeclub Klotbeek
Foto's: Corrie van der Heijden
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen