Redactioneel

Gildekoning René Habraken krijgt zijn koningskleed aanIn de H. Mis van 10.45 uur werden de twee koningen vanmorgen geïnstalleerd.
Jeugdkoning Gijs van den Eertwegh werd na een toespraak van de hoofdman, door oud Jeugdkoning Youri van den Hurk de Koninklijke onderscheiding omgehangen. Meer foto's.

Gijs gaat het komende gildejaar als Jeugdkoning door het leven.
Gildekoning René Habraken werd door de 1e jongdeken na de handwassing rein verklaard. Hierna mocht de nieuwe Gildekoning René over het Gildevaandel schrijden, een grote eer die alleen aan onze koning Willem Alexander en de Gildekoning ten deel valt.

René heeft zich vorige week tot Koning geschoten en heeft daarmee de heersende Koning Arno van Boxtel onttroond.

De Heilige Mis werd voorgegaan door Pastor Joost Jansen, die met een warme toespraak richting Gilde de beide Koningen welkom heette.

Na de Heilige Mis werden de beide Koningen in gevendeld op het terrein voor de pastorie. Hierna werd iedereen uitgenodigd voor een kop koffie met een broodje in het Gildehuis.

De oud Jeugdkoning kreeg daar een herinneringsspeld, hetgeen ook Gildekoning Arno van Boxtel ten deel viel, een mooie blijvende herinnering.
Een afvaardiging van het St. Willebrordusgilde Heeswijk was te gast, zij hadden zelf de museumdag, dus extra mooi dat ze hier tijd voor maakte ondanks hun drukke agenda.

Gildekoning René Habraken en Jeugdkoning Gijs van den Eertwegh, beide wensen wij een fijn Koningsjaar.

Dank aan het St. Barbaragilde voor de gastvrijheid.

Tekst: Hans de Visser
Foto’s: Piet van Helvoort

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen