Redactioneel

20160829-FL- KVW_VOORKANT

Vandaag, maandag 29 augustus, is de jaarlijkse kindervakantieweek weer van start gegaan. Dit jaar is het thema ‘De Olympische Spelen’.

Meer foto's

Fietsend op de Heibloemse Dijk is het timmeren al van ver te horen. Het geklop van de vele hamers op spijkers gehanteerd door de kinderen en de ouders. Er wordt een dorp gebouwd van pallets en nog heel veel ander materiaal. Tientallen enthousiaste vaders en moeders assisteren de kinderen bij de bouwwerkzaamheden.

De ontelbare pallets zijn verzameld door de Loosbroekse stichting ‘Hout’. Die zorgt ieder jaar opnieuw dat er voldoende houten pallets aanwezig zijn voor dit evenement.

Dat speelt zich niet alleen in Hadee af maar ook in Loosbroek. De stichting ‘Hout’ is een van de sponsoren van de Stichting Ranja, die jaarlijks de gehele organisatie in Hadee en in Loosbroek op zich neemt.

In een grote tent kunnen de kinderen knutselen en allerlei attributen maken voor de prachtige hutten die in het houten Olympische dorp verschijnen. Ook kunnen de kinderen zich in de tent laten schminken. De Jumbo sponsort deze eerste dag. De kinderen krijgen allen een versierde banaan.

Dit jaar, in tegenstelling tot 2015, geen modder maar een droge ondergrond. En de weersvoorspellingen voor deze week zijn heel goed, dus komt allen kijken hoe de jeugd zich in hun laatste vakantieweek vermaakt. Daarvoor is er dinsdagavond een ouderkijkavond georganiseerd. Verder ziet het programma er kort samengevat als volgt uit:

Maandag: hutten bouwen.

Dinsdag: Sport en spel ( midden- en bovenBouw in Loosbroek).

Woensdag: Brandweer (namiddag om 14.30 uur).

Donderdag: Defilé (onderBouw en ininmienieBouw) en het afbreken van de bouwwerken.

Vrijdag: Spelenkermis voor alle kinderen, die daar dan nog zin in hebben.

Wil je meer weten? Kijk op: www.stichting-ranja.nl .

Tekst en foto’s: Fred Lennings

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen