Redactioneel

160828-wvdl-MaxHavelaar211 VOORKANTHet boek dat je niet wilde lezen, het stuk dat je wel moet zien!

Dit is de aankondiging van de allereerste openluchtbewerking ooit van Max Havelaar. Velen zullen het boek wel hebben moeten lezen op de middelbare school omdat het verhaal een grote rol heeft gespeeld in onze Nederlandse geschiedenis.
Meer foto's

Maar nu speciaal voor de Kersouwe heeft ‘onze’ eigen Adri van den Brand deze bewerking geschreven.

De zon aan de hemel, de banken gevuld met publiek, een prachtig decor op het podium en de klok slaat half drie….en alles komt tot leven. Aan de ene kant ben je in Amsterdam en aan de andere kant word je meegenomen in het leven van de landbouwstreek Lebak op Java. Je wordt geboeid van het begin tot het einde. Tot in de kleinste details wordt alles door de acteurs uitgespeeld. Niet altijd zijn de teksten goed te volgen, maar de spelers weten het publiek steeds mee te nemen in de verhaallijn. De grote kudde buffels komt echt tot leven en de kinderarbeid zie je met lede ogen aan.

Je wordt geraakt en beseft wat de Nederlanders en de inlandse hoofden de bevolking van Nederlands-Indie in de 19de eeuw hebben aangericht.

Een voorstelling met een speciaal randje. In februari van dit jaar overleed Brenda Gil-Toresano y Cuevas plotseling, de vrouw van Adri en de moeder van drie spelers. Zij zou de rol spelen van Farida.

Deze voorstelling is dan ook aan haar opgedragen.

Het is waar…dit stuk moet je zien !!!

Zie voor de komende voorstellingen op www.kersouwe.nl

Tekst: Ine Zonneveld
Foto’s: Wim van der Lubbe

Bewaren

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen