Redactioneel

jos van de berg  72 dpi"Je moet me niet storen vrijdagmiddag", zegt Jos van den Berg vanachter de werkbank van handboekbinderij en restauratie atelier De Boekenlegger. Commentaar van mij tijdens en na de wedstrijd hoef je niet te verwachten: "Ik ben dan niet te genieten. Bij mij is de spanning te snijden, nu al. Laat staan als de finalewedstrijden geschoten worden."
 
Telegraaf TV
Donderdagochtend stond een ploeg van Telegraaf tv plotseling op de stoep aan de Abdijstraat 6. Onaangekondigd. "Agnes heeft ze keurig te woord gestaan. Maar ik heb dan niks te melden."

Sympathie van uit dorp
"We merken ook maar al te goed hoe het dorp meeleeft, vervolgt Jos. "Normaal duurt het boodschappen doen voor Agnes een kwartiertje. Nu wordt ze door iedereen aangesproken en is na een uur nog niet terug. Heel erg sympathiek, al die waardering voor onze Sjef."

Vrijdagmiddag zit de hele familie bij elkaar in de Abdijstraat 6. Vader, moeder, Anna, Toon en Piet. Alle aandacht gaat uit naar Sjef. Ze zijn dan voor niemand te spreken.

Op 30 maart 2013 was de familie van den Berg wel te spreken voor een interview met het maandelijkse magazine D'n Hadeejer. Dat artikel leest u hier in d'n Hadeejer.
 
Finalewedstrijden
Vrijdag 12 aug 2016 schiet Sjef van den Berg de finalewedstriden.
Eerste wedstrijd om 14.00u. Live te volgen op:
http://nos.nl/rio2016/sporten/handboogschieten
 
Een korte wedstrijdhandleiding:
  1. Sjef schiet in de recurve klasse. Hij is lid van handboogclub Ontspanning in St. Oedenrode. De recurveboog maakt gebruik van een vizier en stabilisatoren. Deze driedelige boog is gemakkelijk te demonteren en te vervoeren. Er is ook een compoudklasse. Dat is echter geen Olympische discipline.
  2. De afstand tot het blazoen is 70 meter.
    Elke schutter heeft een tijdslimiet van 40 seconden voor elke pijl in de voorronde. In de finalerondes heeft de schutter 20 seconden per pijl.
  3. De diameter van het blazoen is 122 cm, verdeeld in 10 concentrische cirkels. De twee binnencirkels cirkels zijn geel gekleurd. Negen of tien punten zijn daar te winnen. De diameter van de 10 punten cirkel is 12,2 cm.
  4. In de finales wordt er geschoten volgens een setsysteem. Per set schiet een schutter drie pijlen De schutter met de hoogste score wint de set + 2. Bij gelijke score krijgen beide schutters één punt. De schutter die het eerst minimaal zes setpunten haalt, wint de wedstrijd (best of 5). Dit geldt voor alle finales t/m de gouden finale.
  5. Bij een gelijke stand na vijf sets (5 – 5) wordt een shoot off gehouden. Iedere schutter schiet één pijl. De schutter wiens pijl het dichtst het midden treft, wint de wedstrijd met 6 - 5.
  6. De winnaars van iedere ronde gaan door naar de volgende ronde. De verliezers vallen af. De verliezers van de halve finale schieten om een bronzen plak. De winnaars van de halve finale schieten de gouden finale.
 
Tekst: Jos van den Berg, Jacques Worms
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen