Redactioneel

20160719-WvdL-n279ventweg VOORKANTDe toeristische fietser, die naar het centrum van Veghel wil vanaf de rotonde bij de afslag Heeswijk en via de ventweg langs de N279 wil fietsen, komt in Schijndel terecht.

Meer foto's

Alleen op de rotonde verwijzen de richtingsborden voor de fietsers naar Veghel, maar bij de T-splitsing mist de fietser het volgende richtingsbord naar Veghel. Dus fietst men door naar Schijndel. Alleen als je naar het industrieterrein in Veghel wilt, sla dan na de brug links af het fietspad langs het kanaal op.

Wanneer je echter naar de Dorshout en eventueel het centrum van Veghel wilt fietsen, dan dien je de ventweg te volgen. Maar dat staat dus niet aangegeven.

Kom je uit de richting Veghel op genoemde T-splitsing, dan ontdek je een vrij gevaarlijke situatie, want het verkeer komt met behoorlijk hoge snelheid van de brug naar beneden. Tevens moet men door het zand om het fietspad te bereiken.

Het lijkt ons daarom noodzakelijk, dat men zowel richtingsborden plaatst op de splitsing, als een stuk verharding aanbrengt, zodat de fietser het fietspad goed kan bereiken. Dit geldt voor beide richtingen. Verder kan het ook geen kwaad indien de wegbeheerders eens goed nadenken over maatregelen die hier de veiligheid voor de fietsers kunnen bevorderen.

Tekst: Fred Lennings

Foto: Wim van der Lubbe

Bewaren

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen