Redactioneel

160717-wvdl-Zomeravondconcert16VOORKANTVoor het eerst sinds 2011 waren de weergoden harmonie Sint Servaes weer gunstig gezind voor het jaarlijkse Zomeravondconcert op de zondagavond voor de laatste schoolweek van het basisonderwijs in onze regio. 
Meer foto's

Na pogingen in 2012 en 2013 om gebruik te maken van het nieuwe voorportaal als klankkast voor het harmonieorkest en de slagwerkgroepen en pogingen in 2014 en 2015 om in de tuin van de Abdij van Berne een buitenconcert te houden bij de Muziekfabriek, was het Pluvius die vanavond vrijaf nam. Met een heerlijk zomeravondzonnetje en lekkere temperaturen van 22 graden werd het weer een ouderwetse concertavond in het hart van de Dintherse gemeenschap voor harmonie Sint Servaes.

Even na 19.00 uur opende de jeugdslagwerk en het opleidingsorkest van harmonie Sint Servaes de concertavond. De nummers werden aangekondigd door jeugdlid Emma Blok, die hiermee liet zien niet alleen over muzikale kwaliteit te beschikken. Zelfverzekerd nam ze het talrijk aanwezige publiek mee met een toelichting rond de gespeelde stukken van beide orkesten. De jeugdslagwerkgroep, inmiddels gegroeid tot een selectie van 15 slagwerkers, speelde onder leiding van Tonn van de Veerdonk. Het opleidingsorkest, met in de achtergrond een aantal door de wol geverfde harmonieleden speelden onder leiding van Arian Deckers hun mooie aanstekelijke jeugdmuziek.

Na het jeugdwerk was het tijd voor de combinatie tussen jeugd en de meer volwassen orkestleden van harmonie Sint Servaes. Onder leiding van Arian Deckers werd het bijzondere nummer ‘Eine Kleine Rockmusic’ gespeeld met een aaneenschakeling van allerlei bekende klassieke nummers.

Hierna nam voorzitter Lambert van der Ven het woord om drie leden speciaal in het zonnetje te zetten. Wim Smits werd gehuldigd voor zijn 60-jarig muziekjubileum. Bij deze gelegenheid bood Wim als cadeau een mooie mars aan met de titel 'Jour de fêtes’. Na afloop van de huldiging speelde het harmonieorkest de eerste paar regels van deze aanstekelijke feestelijke mars.

Als tweede werd Peter van Sleuwen door de voorzitter in het zonnetje gezet vanwege zijn 50 jarig muziekjubileum.

Vervolgens was het de beurt om zijn één jaar oudere broer Carel van Sleuwen toe te spreken, die dit jaar ook 50 jaar in de vereniging is.

Alle jubilarissen ontvingen een groot applaus van het aanwezige publiek, waaronder ook een groot aantal genodigden, die speciaal voor de jubilarissen op het concert waren afgekomen.

Aan het einde van de huldiging was er nog een speciaal moment. Speciaal was het sowieso al om twee broers toe te spreken vanwege hun enorm staat van dienst voor harmonie Sint Servaes. Maar vanwege hun grote verdiensten werden zowel Carel als Peter benoemd tot Ere-lid van de vereniging. Op velerlei wijze in de voetsporen van hun vader Harrie.

Nadat het ‘Lang zullen ze Leven’ had geklonken werd het concert vervolgd door het grote harmonie-orkest onder leiding van Adri Verhoeven en de A-selectie van de slagwerkgroep onder leiding van Tonn van de Veerdonk. Beide orkesten zorgden voor een stevig stukje muziek, wat even na 21.00 uur zijn finale kende in ‘Downtown Funk’ bij de slagwerkgroep en een ‘A Klezmer Carnival’ bij het harmonieorkest.

Na afloop van het orkest waren er woorden van dank voor de dirigenten en het aanwezige publiek. Ook alle medewerkers van het Cultureel Centrum dank voor de goede organisatie. De drie jubilarissen ontvingen nog de felicitaties van medemuzikanten en van het in grote getale aanwezige publiek. De prachtige zomeravond maakte dat nog veel bezoekers nog lang bleven nagenieten en nakletsen op het kerkplein van Dinther.

Tekst: Lambert van der Ven
Foto's: Wim van der lubbe

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda