Redactioneel

160716-iz-StefBos-11Voor Stef Bos is de Kersouwe een geliefde plek om op te treden, maar ook voor het publiek om naar hem en zijn band te komen luisteren. Op deze prachtige zaterdagavond was er dan ook écht geen plekje meer over in het theater.

In 1991 brak Stef Bos door met het album ‘Is dit nu later’ en de klassieker ‘Papa’. Nu 25 jaar later staat hij stil bij het ouder worden. Terugblikken, zijn in het nu en kijken naar de toekomst, stof genoeg om bij stil te staan en over na te denken.
‘Dit is een ode aan het ouder worden, maar laten we de toekomst te vlug af zijn’, zei hij aan het begin van de avond. Vroeger voelde ik me als een boom, maar nu weet ik dat ik maar een blaadje was van het grote geheel. De dood van mijn vader en de vraag van mijn zoon bracht mij tot het besef hoe leven en dood in elkaar overgaan. Blaadjes gaan verkleuren en zijn dan eigenlijk op zijn mooist, maar dan vallen ze van de boom op de grond en vormen de humusrijke grond waarop weer een nieuwe boom kan groeien.

Meer foto's.

‘Ik ben nu ruim over de helft van mijn leven’, zei Stef. ‘Voor je veertigste wil je worden die je denkt te moeten zijn voor je omgeving, maar na je veertigste word je wie je bent! Maar je kunt dit niet alleen, daar heb je anderen bij nodig.’ En daarbij gaf hij nog een wijze raad: ‘Het moet van twéé kanten komen om elkaar te ontmoeten.’

Stef Bos kan niet alleen prachtige teksten voor zijn liedjes maken en deze zingen, maar hij kan ook goed het geheel improviserend aan elkaar praten. Dat liet hij deze avond meerderenmalen zien tot groot vermaak van het publiek, maar ook van zijn eigen bandleden.
Zo sloeg het rookcanon spontaan op hol tijdens het lied ‘Papa’. Het hele podium werd onzichtbaar…Hij zingt zijn lied toch verder en zegt op het einde kijkend naar de hemel :’Papa je zult wel denken daarboven , zo’n versie heb je nog nooit gezongen jongen. Maar papa ik lijk steeds meer op jou!’

Een muzikale avond waar het publiek nog vaak aan terug zal denken. Waarin wijze uitspraken en diepzinnige liedjes nog lang zullen doorwerken.

Tekst en foto’s: ine Zonneveld

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen