Redactioneel

20160621- FL-_placematwedstrijd_Bolderik_VOORKANTAfgelopen weken knutselden leerlingen van basisschool De Bolderik uit Heeswijk-Dinther er flink op los.

Maandag 20 juni was het dan eindelijk zover. Tijdens de weekopening maakte de leerlingenraad de winnaars van de ´placemat-wedstrijd´ bekend. Bram Luijendijk, Nina van Berkel en Saar Coolen sprongen een gat in de lucht toen hun namen werden genoemd. Zij kunnen komende weken volop aan de slag met het grote knutselpakket dat zij wonnen.

30 jarig bestaan
De placemat-wedstrijd is een van de vele speciale activiteiten die de school rondom haar 30-jarig bestaan organiseert. Zo ondergingen het schoolgebouw en de speelplaats eerder dit jaar een grote (duurzame) opknapbeurt. En op 30 mei werd het jubileum gevierd met ballonnen, taart, workshops en (dans)optredens.

Creaties vol fantasie
Enkele weken geleden kregen alle leerlingen een door ouders verzonnen en vormgegeven A3 placemat mee. Deze placemat was versierd met allerlei gekke en grappige figuren. De opdracht was duidelijk: kleur de figuren in, knip ze uit en maak er zo’n prachtig mogelijke creatie van.

De allermooiste inzendingen
Op basis van creativiteit, orginaliteit en aansluiting bij het 30-jarig jubileum koos de leerlingenraad drie winnaars uit de vele inzendingen. Nina van Berkel had haar creatie op een verkeersbord met een snelheid ‘30 kilometer per uur’ geplakt. Bram Luijendijk liet middels een masker zien hoe hij er over 30 jaar uit zou komen te zien. Saar Coolen had een podium met artiesten nagemaakt, net zoals het spetterend eindoptreden was op 30 mei.

Video-impressie in 4 minuten
Bent u benieuwd welke verrassende creaties de leerlingen maakten? Kijk dan in het foto-album op www.obsdebolderik.nl. Op de site staat ook een energieke film van 4 minuten over het 30-jarig jubileum.

Meer foto's.

Tekst en foto's: Fred Lennings

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen