Redactioneel

20160621-FL-voorkantDe ontsluitingsweg van het Retsel naar de nieuwe N279, ‘afslag Heeswijk-Dinther Zuid’, kan niet tot stand komen zonder een nieuwe brug over de Aa. 

Op de beide oevers zijn de voorbereidingen al enige tijd geleden gereed gekomen en vandaag is het zo ver. De oevers worden verbonden door het plaatsen van tien betonnen leggers van ieder 48 meter lang en ongeveer 250 ton zwaar. Vanmorgen zijn de eerste vijf betonnen brugdelen gelegd, vanmiddag het tweede deel. De buitenste twee zijn al voorzien van een hek.

Meer foto's.

Ondanks de regen is het een mooi proces om te zien. De zware betonnen gevaarten worden van de vrachtwagens getakeld door enorme hijskranen. Langzaam maar zeker worden ze precies op de juiste plaats neergelegd. Een knap stukje werk van de kraandrijvers.
Even gaat het niet goed. Een balk blijkt verkeerd om te liggen. De tekeningen worden er bij gehaald en besloten wordt de legger weer omhoog te hijsen en hem terug op de grote lader te zetten. Ergens anders wordt het zware gevaarte dan gekeerd om daarna alsnog zijn geplande plaats te krijgen, waarna de volgende balken gelegd kunnen gaan worden.

Het is de bedoeling dat wij in juli aanstaande over deze nieuwe brug via de Laverdonk naar de nieuwe vierbaansweg langs het kanaal kunnen gaan rijden.

Foto’s en tekst: Fred Lennings

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen