Redactioneel

160519-RvH-ActieAdoptie-VoorpaginaOp basisschool 't Palet zijn de kinderen druk in de weer geweest met hun jaarlijkse actiedag Actie Adoptie. Op deze dag proberen ze met z’n allen zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen.

Eerder op de dag vonden er activiteiten plaats rondom deze doelen. ’s Middags werd er een sponsorloop gehouden waarmee sponsorgeld is opgehaald.

Maar waar iedereen het meest naar heeft uitgekeken is de gezellige avondmarkt. Tijdens deze markt konden bezoekers tegen betaling - voor het goede doel - spelletjes doen, spulletjes kopen of wat lekkers. Met een natte spons je broertje of zoon nat gooien... wie wil dat nou niet?

Meer foto's.

Didi foundation

De opbrengst van dit alles gaat naar het hoofddoel van dit jaar,  de Didi foundation. Dit is de stichting die in het leven geroepen is door Stephanie van Koolwijk. Zij is zelf in India geboren en daar als vondeling bij het kindertehuis van de zusters achtergelaten. Daarna is zij geadopteerd en in Nederland opgegroeid. Nu gaat zij 2x per jaar terug naar het kindertehuis en probeert zij met ingezameld geld daar de omstandigheden van de weeskinderen te verbeteren. Zij zegt: “Ik een kans, zij een kans”. Een deel van het geld dat opgehaald wordt tijdens onze sponsoractie komt geheel ten goede aan het kindertehuis.

Daarnaast gaat er jaarlijks een bedrag naar vaste doelen: Plan Nederland – Vastenactie - Vrienden van Brazilië van oud-collega Hanny Limbeek.

Tekst en foto's: Ronald van Hastenberg

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen