Redactioneel

Wim van_Lith_CDA_De komende weken komt de Perspectiefnota 2017 -2020 in commissies en gemeenteraad aan de orde. Daarin is, na jaren van bezuiniging en inkrimping, weer ruimte voor nieuwe plannen. Het biedt mogelijkheden om ook de speerpunten van CDABernheze te verwezenlijken.

Perspectief voor de kernen

Voor de kernen zijn de plannen voor de inrichting uitvoerbaar. In Heesch voor de afronding van het centrumgebied. Na de realisering van ontsluiting Heeswijk-Dinther Zuid kunnen plannen worden gemaakt voor de herinrichting van de Hoofdstraat en Sint-Servatiusstraat. In Nistelrode staat de doorgaande weg door het centrum op onze wensenlijst. Ook de afronding van het plan Kerkstraat in Vorstenbosch kan worden uitgevoerd.

Perspectief Volkshuisvesting

Versnelling van de woningbouw staat prominent op het programma. Opstellen van extra bestemmingsplannen is al in gang gezet. Beleidsuitgangspunten worden vertaald in een woonvisie. Met de dorpsraden komt overleg over de uitwerking in de betreffende kernen.

Perspectief VAB

Voor Vrijkomende Agrarische Bedrijfsbebouwing zijn alternatieve toepassingen nodig. Nieuwe bedrijvigheid is essentieel voor de leefbaarheid. Er is actief beleid nodig om nieuwe innovatieve bedrijvigheid te ontwikkelen. Agrifood Capital kan daarbij een belangrijke rol spelen.

Perspectief Verenigingen en Sport

Het verenigingsleven is de drijvende kracht voor de kernen. Steun aan verenigingen blijft noodzakelijk omdat met gezonde verenigingen de leefbaarheid op peil wordt gehouden. Sportvoorzieningen, met name voor de jeugd hebben prioriteit om te worden gerealiseerd. De gymzaal in Vorstenbosch is een van die voorzieningen en voor de mixed hockeyclub HDL in Heeswijk-Dinther wordt een kunstgrasveld opgenomen in de planning voor 2017.

CDABernheze

Wim van Lith, fractievoorzitter

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen