Redactioneel

160508-FotoclubBernehezeExpositie32VOORKANTIeder jaar met Moederdag is Natuurtheater de Kersouwe in Heeswijk het decor voor de foto’s van de leden van FC Bernheze. De fotoclub telt inmiddels zestig leden.Deze keer hebben de fotografen de opdracht om op hun eigen creatieve wijze een foto te maken met als thema ’’de spiegel’’. Er worden veertig ‘’rode draadfoto’s’’ getoond langs het hoofdpad van het theater.
Meer foto's

Onze burgemeester Marieke Moorman opende samen met Wim Roefs de tentoonstelling. Toen ze daar voor uitgenodigd werd kreeg ook zij de opdracht om een ‘’spiegelfoto’’ te maken. Dat vond ze toch nog een hele uitdaging maar met een beetje hulp is het een spannende, kwetsbare foto geworden, gemaakt op 18 februari bij de bijeenkomst over de asielzoekers, een moeilijke tijd voor haar.
Mede door het mooie weer is het al aardig druk met belangstellenden, de moeders worden toch al in het zonnetje gezet. Ze mogen gratis een foto laten maken met hun kinderen en kleinkinderen.

Er is van alles te zien zoals de kettingfoto
Bij dit project krijgt de fotograaf een foto van zijn voorganger(ster); hij moet hiermee inspiratie opdoen voor zijn eigen foto. Op deze manier is een ketting ontstaan van meer dan 50 foto’s, met aan het begin een foto met gevouwen handen die aan het einde eindigt met een paar handen die een kaas vasthouden en zo is de ketting weer rond. Er wordt wel gewaakt dat het steeds een ander thema is. De fotograaf krijgt maar een foto te zien en weet dus niet wat de vorige gemaakt heeft, het zogenaamde kip-en-ei verhaal.

En het gedicht bij een foto
De samenwerking met verschillende dichters en verhalenvertellers. Twee fotografen komen al brainstormend tot het maken van één foto en bieden die aan een dichter aan. Passend bij de foto is zo het gedicht ontstaan zoals bij de visser die hoopt op een betere vangst als hij weer gaat vissen of de vrouw met rozen in haar hand, laat het verdriet zien bij een verloren liefde.
De leden zijn het gehele jaar bezig aan hun eigen werken, deze foto’s hangen ook overal in het theater.

Het theater is geopend van 10.00 – 17.00 uur, toegang gratis. Locatie: Natuurtheater De Kersouwe, Kersouwelaan 1, 5473 TE Heeswijk

Foto’s: Wim van der Lubbe
Tekst: Wilma van Zoggel

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen