Redactioneel

2016-04-27 Lintje-regenOp 26 april 2016 hebben 3 inwoners van HaDee lintjes ontvangen.

  Meer foto's:

 

 Ben van_der_HeijdenDe heer B.C.A. (Ben) van der Heijden uit Heeswijk-Dinther wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn maatschappelijke inzet vanaf 1987. In dat jaar heeft hij mede Bijenvereniging Sint Ambrosius (Heeswijk-Dinther) opgericht. Hij was 14 jaar penningmeester van deze bijenvereniging.

Ook is de heer Van der Heijden al ruim 15 jaar vrijwilliger bij de Heilige Willibrordusparochie in Heeswijk. Hij is hoofd van de werkgroep Onderhoud Kerkhof/Kerkplein. Tevens is hij contactpersoon voor het parochiebestuur en verantwoordelijk voor de administratie van het kerkhof. Ook is hij chauffeur en coördinator van Buurtbus 202.



Gijs van_LiempdDe heer G.G. (Gijs) van Liempd uit Heeswijk-Dinther wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn maatschappelijke inzet vanaf 1982. Hij was jarenlang penningmeester van turn- en gymnastiekvereniging Sine-Cura in Heeswijk-Dinther en vrijwilliger bij de OPG (Onafhankelijke Politieke Groepering). De heer Van Liempd is ruim 30 jaar vrijwilliger bij Stichting De Meierijsche Museumboerderij. Hij is onder andere actief als gastheer en verricht diverse onderhoudsklussen. Daarnaast zet hij zich in als vrijwilliger bij de
H. Willibrordusparochie, Stichting de Kilsdonkse Molen en incidenteel bij het Willibrordcentrum in Heeswijk.

 

Astrid Rakhorst-van_RhijnMevrouw A. (Astrid) Rakhorst- van Rhijn uit Heeswijk-Dinther wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar inzet op maatschappelijk en cultureel gebied vanaf 1989.
Zij richtte in 1989 Interart Gallery in Heeswijk op dat al vrij snel werd uitgebreid met een beeldentuin. Mevrouw Rakhorst was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de tuin en het onderhoud. Zij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de kunst in de omgeving, door onder meer grote kunstenaars naar Heeswijk te halen. Ook zet zij zich in om de kunst bij een breder publiek bekend te maken en voor de educatie op het gebied van kunst. Daarnaast is zij bemiddelaar en ondersteuner van kunstenaars en stimuleert zij deze. Al vele jaren ondersteunt zij moreel en financieel het grote onderwijsproject van de Stichting Vrienden van Bambanani in Zuid-Afrika.

Foto's: Wim van der lubbe

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen