Redactioneel

vobula heeswijk 2016 024-2De moestuin bij Kasteel Heeswijk staat vol met tenten en campers.

Ongeveer twintig deelnemers van Vobula (zie www. vobula.nl) zijn deze week aan het werk om de lanen op te schonen en verschillende andere klussen op het kasteel te klaren.

Klik hier voor foto's.

Het uitzicht naar het kasteel vanaf de Gouverneursweg heeft vandaag al een weidse verandering ondergaan. De weergoden waren gunstig gezind bij de start vanmorgen om 8 uur en er is al veel werk verricht in één ochtend. De deelnemers genieten van de prachtige plek en het uitzicht op het kasteel. Maar ook het ‘ Brabantse Land’ is positief ontvangen, alhoewel het ‘houdoe’ zeggen de meesten toch vreemd in de oren blijft klinken.

In drie dagen tijd hebben ze alle weersomstandigheden mogen ervaren, regen en wind, sneeuw en hagel, zon en volle maan, strak blauwe lucht en een heldere sterrenhemel. Maar ze laten zich niet uit het veld slaan. Ze hebben de druivenkassen tot hun ‘nat- en koudweer’ onderkomen gemaakt, waar nu romantisch hun diner op een éénpitterje wordt gemaakt en waar ’s avonds nog gezellig wordt nageborreld.

Mocht u een wandeling maken rondom het kasteel in de ochtend, spreek dan gerust een deelnemer aan. Zij vertellen graag waarom zij deze manier van vakantie houden nu juist zo leuk vinden!

Tekst en foto’s: Ine Zonneveld

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen