Redactioneel

160124-wvdl-PresenatieCarnavalsboek44161VOORKANTJe hoorde al van verre waar je moest zijn voor de boekpresentatie. Bij aankomst bij de Toren werd iedereen al buiten muzikaal ontvangen door oa de Kornuiten en Ut Kumt Wel, de carnavalsstemming zat er al meteen volop in.
Meer foto's

Een volle zaal met Snevelgeiten, Snevelbokken en Zandkruiers, Prins Joost met zijn gevolg, burgemeester Marieke Moorman en Joost Jansen als vertegenwoordiger van de Geestelijke Overheid, alle geledingen van Heeswijk-Dinther en Loosbroek waren vertegenwoordigd.

Zeven doorzetters hebben zich gestort op het verleden van vierenveertig jaar carnaval, foto’s verzameld, verhalen geluisterd, sommigen diep hun geheugen opgefrist, sterke verhalen tevoorschijn getoverd de een na de ander. Sommige verhalen werden dan ook wel eens vier keer verteld, maar tsja ze zijn ook geen twintig meer. Een prachtig boekwerk met heel veel foto’s en verhalen is het resultaat. En zoals Marjo, de voorzitter zegt: ‘Het hoort in iedere boekenkast thuis zo’n prachtig naslagwerk.’ Aan prins Joost werd het eerste exemplaar uitgereikt. Burgemeester Marieke Moorman zei; ‘Zonder verleden , geen heden! En wat fijn dat het een echt boek is geworden in deze digitale wereld.’

Henk Habraken bracht samen met René en Ricoh nog een ode aan een van de verhalenvertellers van het eerste uur…Jeanette, Miss Carnaval 1972. Waarna ook zij een exemplaar in ontvangst mocht nemen.

En toen kon het feest gaan beginnen……

Tekst: Ine Zonneveld

Foto’s: Wim van der Lubbe

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen