Redactioneel

151230-RvH-Cugnon2-voorpaginaVoor de derde keer in de kerstperiode is de ‘Cugnon’ familie neergestreken in de Heische Hoeve in Heeswijk-Dinther. Jong talent, professionele musici, studenten of pas afgestudeerde studenten van het conservatorium voegen zich samen in dit Cugnonproject onder de bezielende leiding van Chris Duindam. Een hele week maken zij samen muziek en presenteren zich op een viertal plekken dit jaar in en rondom ons dorp.
 
 
Abdij van Berne, Willibrorduskerk, Kasteel Heeswijk
Woensdagavond werd het eerste concert gegeven in de Abdij. De Vijfde Editie Internationaal Kamermuziek Festival stond geheel in het teken van ‘vijf’. Er werden meerdere strijkkwintetten gespeeld van o.a. Mendelssohn, Mozart en Dvorak.
Voor de musici een prachtige accommodatie om te mogen spelen en daarvoor dan ook een hartelijke dank aan de Norbertijnen. Het publiek genoot zichtbaar, de tijd vloog voorbij en de klok sloeg half elf toen de 30 strijkers hun daverend applaus ontvingen.
 
Op nieuwjaarsdag geven zij om 14u een familieconcert van ongeveer een uur in de kerk van Heeswijk. Op een speelse manier wordt er uitleg gegeven over de muziekstukken en worden de kinderen er op die manier ook bij betrokken.
 
Zondag 3 januari treden zij op in het kasteel. Verspreid door het kasteel zullen kleine groepen strijkers hun muziek ten gehore brengen.
 
Chris Duindam, artistiek leider
Chris is violist en docent van het Utrechts-en Brabants Conservatorium. Hij wilde een mogelijkheid creëren om jong talent samen met ervaren musici een podium te bieden. In 2012 kwamen zij voor het eerst samen in het Belgische plaatsje Cugnon. Dit werd een jaarlijks terugkerend gebeuren, alleen werd het plaatsje Cugnon verruild voor Heeswijk-Dinther na twee jaar. Door het jaar heen hebben zij Utrecht als centrum en geven zij met grote regelmaat concerten op hoog niveau.
 
Win-win situatie
Zij genieten van een week musiceren, koken en eten, plezier maken en de prachtige plekken waar ze zich kunnen presenteren en de mensen uit het dorp mogen gratis hun concerten bezoeken en zijn daarbij zeer welkom. Met deze intentie kunnen we toch niet beter het jaar afsluiten en het nieuwe jaar beginnen!
 
Tekst: Ine Zonneveld
Foto’s: Ronald van Hastenberg
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen