Redactioneel

151011-wvdl-LaverhofFamiliedag20VOORKANTVandaag,11 okt., vond er een zeer geslaagde “Familiedag” plaats op Laverhof en was er een volle zaal om te luisteren naar de bedoelingen en de tot stand koming hiervan.

Iedereen kon aan familie laten zien waar de bewoners leven en de medewerkers werken.

Klik hier voor de foto's

Dus de zaal zat vol met bewoners, familie en verzorgers. Er waren door twee leden van de Bernheze Fotoclub, Marcel v.d. Steen en Ad Ploegmakers, foto’s gemaakt van bewoners met een voor hen belangrijk voorwerp. En er stond bij elke foto een tekst die verzorgd was door Brenda Rademakers.

Die voorwerpen varieerden van een klein potje tot een grote Chinese schaal of een zelfgemaakt trouwjurk van ong. 50 jaar geleden.
Door al die voorwerpen ontstaan dan vanzelf verhalen, en die verhalen roepen weer andere verhalen op, waarna er weer meer verbindingen met elkaar tot stand komen.

Ook kon iedereen kennis maken met diverse activiteiten en voorzieningen: de duo fietsen, make-up voorzieningen, diverse mogelijkheden om gemakkelijk te bewegen, een zicht op het geheel door een foto van de plattegrond van de tuin, de kapel om je eventueel terug te trekken, etc..
Een zeer geslaagd initiatief.

Tekst: Jan Burger
Foto’s: Wim van der Lubbe

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen